Тимошенко: рейдери захопили "Надра України"

Четвер, 20 серпня 2009, 09:54

Особи, які пов'язані з Партією регіонів, незаконно взяли під свій контроль "Надра України".

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на позачерговому засіданні уряду в Києві у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Вчора було здійснене рейдерське захоплення на чолі з паном Ставицьким (екс-голова "Надра України")", - сказала вона.

Колишній керівник "Надра України" в супроводі семи чоловік увірвався в офіс компанії і взяв його під свій контроль.

Реклама:

За словами Тимошенко, це було зроблено з метою викрасти документи для того, щоб взяти під контроль ряд родовищ вуглеводнів.

Прем'єр у ході засідання сказала, що раніше особи, пов'язані з Партією регіонів, перебуваючи в керівництві компанії, на основі корупційних схем передавали ліцензії на нафтогазові родовища людям партії, а також проводили відчуження майна компанії.

Але з приходом нового керівництва, за словами прем'єра, ці процеси не тільки були зупинені, але й почалися роботи з повернення державі незаконно переданих ділянок.

Тимошенко сказала, що ці дії проводилися на підставі судів.

Вона зазначила, що коли Едуард Ставицький проводив захоплення "Надр України", сьогоднішній керівник компанії перебував у відпустці.

Міністр екології Георгій Філіпчук в ході засідання сказав, що протягом вчорашнього дня про захоплення підприємства не було відомо. А інформація про це надійшла пізно ввечері.

На засіданні Кабміну Тимошенко зазначила, що у відношенні дій щодо незаконної передачі ділянок та відчуження майна неодноразово робилися звернення до Генеральної прокуратури України, але вони не завжди сприймалися або взагалі залишалися без уваги.

У свою чергу міністр екології заявив, що ГПУ видала припис відновити Ставицького на посаді керівника компанії.

Виступаючи, він сказав, що необхідно для запобігання в майбутньому подібних дій прийняти відповідний документ у вигляді постанови уряду.

Він додав, що цей документ необхідно розглянути на наступному засіданні кабміну і прийняти його.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: