"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Хортиця" завойовує російський ринок

Четвер, 20 серпня 2009, 09:22

Український виробник горілки "Хортиця" отримав дозвіл на будівництво горілчаного заводу в Росії.

Рішення про розміщення заводу прийняла Міжвідомча комісія з розміщення продуктивних сил на території Ленінградської області, пише видання "Ведомости".

Земельну ділянку компанія "ЛГЗ № 1" купила ще в 2007 року, але розробка документації зайняла багато часу і погодити місце розміщення лікеро-горілчаного заводу вдалося тільки зараз, говорить PR-директор торгового дому "Хортиця" Світлана Одинцова.

За її словами, в будівництво компанія вкладає власні кошти - понад 50 млн. дол., термін окупності - два роки. Це перший завод українського виробника горілки "Хортиця" в Росії.

Реклама:

Завод потужністю 60 мільйонів пляшок на рік буде будуватися на території площею 17 га в Ломоносовському районі.

Будівництво почнеться в січні 2010 року, каже Олександр Бутенін, прес-секретар комітету економічного розвитку та інвестиційної діяльності Ленобласті.

За його словами, будівництво першої черги заводу завершиться в середині 2010 рроку, другої - у січні 2012 року, тоді ж відбудеться введення в експлуатацію.

На заводі буде розливатися продукція під новими брендами, розробленими спеціально для Росії, говорить Одинцова. Основний ринок збуту продукції заводу - Росія і Західна Європа. Продукція під брендом "Хортиця" буде вирорблятися, як і раніше, на Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!