"Рівнеазот" звинувачує Тимошенко в перешкоджанні роботі підприємства

Середа, 19 серпня 2009, 18:39

Постійний політичний тиск з боку уряду Юлії Тимошенко змушує можливості ВАТ "Рівнеазот" відновити виробництво мінеральних добрив.

Про це йдеться в заяві компанії в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Юлія Тимошенко за час перебування на посаді прем'єр-міністра тільки створювало проблеми для "Рівнеазоту" і трудового колективу", - зазначається в ньому.

В якості прикладу дискримінаційного ставлення до підприємства компанія призводить прийняте за ініціативою уряду рішення про зниження цін на природний газ для всіх азотних підприємств України за винятком рівненського підприємства.

"За наявною інформацією, вказівку викреслити "Рівнеазот" з традиційного переліку азотних підприємств дала на засіданні уряду особисто прем'єр-міністр Тимошенко", - підкреслюється в заяві.

На думку підприємства, таке рішення порушує українське законодавство, зокрема, закон "Про економічну конкуренцію в Україні".

"Рівнеазот" також нагадує, що йому не відшкодовано податок на додану вартість на суму понад 40 млн. грн.

Тиск на "Рівнеазот" призвів до відсутності у нього обігових коштів, переходу на триденний робочий тиждень з липня і необхідності скорочення в кінці серпня 1,5 тис. з 5 тис. працівників, наголошується в заяві.

"Особиста ненависть Юлії Тимошенко до власника ВАТ "Рівнеазот"... змушує її нехтувати економічними інтересами держави", - говориться в документі.

"Рівнеазот" також звертається до всіх політичних сил Західної України з проханням допомогти заводу відстояти свої права.

Як повідомлялося, Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) знизила граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виробляють азотні мінеральні добрива, на 16,6%.

Пільги отримали всі азотні підприємства (Північнодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, Концерн "Стирол", "Дніпроазот" і черкаський "Азот"), за винятком "Рівнеазоту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: