АМКУ вимагає знизити ціни на цукор

Середа, 19 серпня 2009, 15:35

Антимонопольний комітет (АМКУ) вимагає від підприємств, що займаються оптовою і роздрібною торгівлею цукром, не пізніше 26 серпня знизити ціни на цю продукцію до економічно обгрунтованого рівня.

Про це сказав виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко на брифінгу в Києві в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Антимонопольний комітет прийняв рішення порушити справу за фактом безпідставного підвищення цін на цукор. Перед регіональними відділеннями комітету поставлено завдання в одноденний термін вимагати від усіх найбільших учасників ринку цукру зниження цін на цю продукцію до економічно обгрунтованого рівня не пізніше 26 серпня", - сказав він.

За його словами, якщо учасники ринку цукру не виконають вимоги відомства, до них будуть застосовані відповідні санкції. При цьому Мельниченко уточнив, що штрафи можуть досягати 10% річного обороту компанії.

У той же час він зазначив, що не може назвати перелік компаній, щодо яких порушено справу.

Голова АМКУ висловив переконання в безпідставному недавньому підвищенні цін на цукор.

Реклама:

Посилаючись на дані Міністерства економіки, він повідомив, що до 1 серпня внутрішні запаси цукру становили близько 746 тис. тонн при потребі до кінця поточного маркетингового року (вересень 2008 - серпень-2009) в 150-160 тисяч тонн.

Мельниченко нагадав, що в лютому 2006 року АМКУ оштрафував сім оптових операторів ринку цукру за антиконкурентні узгоджені дії на загальну суму 17,2 млн. грн.

Як повідомлялося, у лютому 2006 року АМКУ оштрафував сім операторів ринку цукру на загальну суму 17,2 млн. грн. за синхронне підвищення цін: ТОВ "Українська продовольча компанія", ТОВ "Агропродінвест", ТОВ "Цукровий союз", ТОВ "Гала-Трейд" і суб'єкта у складі ТОВ фірма "Астарта-Київ", ТОВ ТД "АПО "Цукровик Полтавщини" та ТОВ "АПО "Цукровик Полтавщини".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: