"Укртелеком" не встигнуть продати у 2009 році - ФДМ

Середа, 19 серпня 2009, 13:33

Держпакет акцій ВАТ "Укртелеком" навряд чи буде проданий у грудні 2009 року, як це передбачено планом приватизації.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз триває робота з підвищення інвестиційної привабливості компанії, і на грудень ми не встигнемо ... Це предмет наступного року", - сказав він.

Як відомо, уряд почав підготовку "Укртелекому" до приватизації з кінця 90-х років минулого століття. Однак поки що вдалося провести лише пільговий продаж, а у держави, як і раніше, залишається 92,79% акцій підприємства.

Реклама:

Нинішній уряд під керівництвом Юлії Тимошенко намагався продати "Укртелеком" в 2008 році, закріпивши в держвласності 25% +1 акція. Тоді ціна однієї акції на ринку складала 1,04 гривні, з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд. гривень.

Потім ціна акцій знизилася, і уряд визначив стартову ціну цього пакету в квітні в 12 млрд. гривень. Наразі акції "Укртелекому" котируються за курсом 34 копійки за акцію.

11 серпня в.о. голови ФДМ Д. Парфененко підписав наказ, що вносить корективи в план-графік приватизації у другому півріччі 2009 року, згідно з яким у грудні 67,79% акцій ВАТ "Укртелеком" буде виставлено на аукціон.

На думку аналітиків, рішення ФДМ щодо продажу пакета в 67,8% акцій "Укртелекому" зумовлене сильними проблемами фінансування державного бюджету, з якими уряд зіткнеться в грудні 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: