"Дочка" Cersanit отримає 20 мільйонів євро від ЄБРР

Вівторок, 18 серпня 2009, 15:52

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає українському виробнику керамічної плитки та сантехніки ТОВ "Церсаніт Інвест", українській "дочці" польської Cersanit, кредит у розмірі 20 млн. євро для розширення виробництва.

Відповідна угода була підписана 18 серпня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Cersanit в системі розкриття інформації на Варшавській фондовій біржі.

Відповідно до повідомлення, термін погашення кредиту - 5 грудня 2016 року, ставка по ньому дорівнює EURIBOR плюс певна маржа.

Cersanit відзначає, що кредит дозволить збільшити українські потужності з випуску керамічної плитки з 7 млн. до 12 млн. кв. м і з 1 млн. до 2 млн. штук сантехніки.

Реклама:

Польська компанія додає, що з урахуванням цього кредиту загальна сума фінансування її української "дочки" ЄБРР досягне 100, 78 млн. євро.

Cersanit уточнює, що кредит буде надано через Cersanit Cyprus Limited, а заставою по ньому стануть активи ТОВ "Церсаніт Інвест" та ТОВ "Церсаніт Україна".

ЄБРР підтримав експансію компанії Cersanit в Україну кредитом у 81 млн. євро. У цілому інвестиції в будівництво двох черг підприємства складають близько 120 млн. євро.

Cersanit S.A. котирується на Варшавській фондовій біржі і є найбільшим польським виробником керамічної плитки, сантехніки, душових кабін і меблів для ванних кімнат. До складу компанії входять три фабрики в Польщі.

Восени 2008 року компанія ввела в експлуатацію першу чергу заводу в Чижівці Житомирської області потужністю 1 млн. виробів сантехніки і 7 млн. кв. м керамічної плитки на рік.

У зв'язку з кризою Cersanit скорегувала свою інвестиційну політику на 2009 рік і перенесла запуск другої черги на перший квартал 2010 року.

ЄБРР є найбільшим іноземним інвестором в Україну. До теперішнього часу його інвестиції в країну досягли 4, 3 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: