"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Туреччина і Катар ведуть переговори про будівництво газопроводу

Вівторок, 18 серпня 2009, 15:27

Владні структури Туреччини і Катару обговорюють будівництво газопроводу до Туреччини, а також умови угоди на постачання зрідженого природного газу.

Про це заявили на спільній прес-конференції в Стамбулі президент Туреччини Абдулла Гюль і емір Катару Хамад бен Халіф аль-Тані, пише K2Kapital.

За його словами, міністерства енергетики двох країн вже домовилися про створення робочої групи, яка і займеться підготовкою до реалізації газових проектів.

"Ми згодні з тим, що робоча група має завершити свою роботу як можна швидше", - уточнив Гюль.

Реклама:

Як відомо, Туреччина, разом з Болгарією, Румунією, Угорщиною і Австрією, шукають постачальників для газопроводу "Набукко", який покликаний скоротити залежність Європи від російського газу.

Передбачається, що з 2014 року через "Набукко" з Туреччини до Австрії буде перекачуватися понад 31 млрд. кубометрів газу в рік з каспійського та близькосхідного регіонів.

Новий газопровід між Катаром та Туреччиною, який також пройде по території Саудівської Аравії, Йорданії та Сирії, може бути підключений до "Набукко".

Раніше керівництво ЄС заявило, що розраховує на поставку з Катару 30 млрд. кубометрів природного газу на рік в "найближчі кілька років".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: