"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Велика Британія готова урізати премії банкірам

Неділя, 16 серпня 2009, 12:53

Велика Британія готова посилити законодавство щодо компенсацій і премій банкірам, якщо банки і фінансові компанії продовжать хибну практику видачі величезних бонусів своїм співробітникам за операції з надмірним ризиком.

З такою заявою виступив міністр фінансів країни Алістер Дарлінг в інтерв`ю британській пресі, передає SkyNews, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, він чудово розуміє стурбованість громадськості, яка більше не може спокійно дивитися на величезні зарплати і премії тих, хто поставив під удар економічну стабільність, але продовжує при цьому одержувати винагороду.

У Великій Британії, США, Франції, та й в інших країнах, зростає незадоволення населення величезними бонусами, які одержують банкіри. 

Реклама:

В багатьох випадках державі довелося організовувати термінові вливання коштів, або й повністю націоналізовувати банки, які через ризиковані операції опинилися на межі колапсу.

Проте це не заважає надалі керівництву таких банків розподіляти мільйони і десятки мільйонів у вигляді премій за роботу своїм співробітникам і членам рад директорів, чия праця принесла самі збитки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!