ММК ім. Ілліча втратив 700 мільйонів за перше півріччя

Субота, 15 серпня 2009, 10:43

Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча (Донецька обл.) завершив перше півріччя 2009 року із збитком у розмірі 700 млн. грн.

Про це повідомляє прес-центр компанії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

У січні-червні-2008 комбінат отримав позитивний фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування (доподатковий прибуток) у розмірі 1,587 млрд. грн.

"Незважаючи на 700 млн. збитків, які ми маємо за перше півріччя, ми не влізли у борги - а це велике досягнення трудового колективу. І якщо раптом трапиться другий період кризи, треба бути його гідно пройти", - сказав генеральний директор ММК Володимир Бойко.

Аналізуючи ситуацію на ринках металопродукції, Бойко висловив думку, що поки не можна говорити про те, що криза закінчилася або досягла "дна".

При цьому він підтвердив пожвавлення на ринку металу в липні-серпні, що дозволило збільшити обсяги виробництва.

"Ми нормально відпрацюємо серпень та вересень, а от четвертий квартал буде для нас складним. Про те, що буде в жовтні-грудні, зараз сказати важко - багато залежить від того, що відбувається, в першу чергу, у високорозвинених країнах Європи, США і, звичайно, в тих країнах, які продовжують розвиватися і не відчули кризи, - Китаї та країнах Середнього Сходу", - пояснив гендиректор.

За його словами, на підприємстві довелося приймати непопулярні заходи, зокрема, здійснити ряд реорганізацій в структурних підрозділах, частину підрозділів закрити.

Раніше Бойко повідомляв, що ММК ім. Ілліча липень відпрацював з позитивним фінансовим результатом - вперше за період кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: