"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Ситуація на валютному ринку залежить від дій НБУ

П'ятниця, 14 серпня 2009, 15:34

На міжбанківському ринку котирування по євро підійшли до рівня - 11,9740/11,9910 гривень.

На міжнародному валютному ринку ціни на валютному пару євро-долар в п'ятницю стартували з позначки 1,4271-1,4273, змінюючись у досить вузькому коридорі.

Економіст інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Пархоменко в коментарі "Економічній правді" сказав, що зміна ситуації на валютному ринку залежить тільки від дій центробанку.

"Національний банк поводить себе незрозуміло. Далеко не всім банкам вдається купити потрібні обсяги доларів на міжбанку", - вважає він.

Реклама:

За його словами, цілком можливо, що ситуація також погіршується притримуванням виручки експортерами, задля подальшого її продажу за вищим курсом.

При цьому Пархоменко наголосив, що головний гравець на валютному ринку - це Національний банк і зміна ситуації буде залежати від його дій.

Експерт також допустив можливість зміни ситуації на ринку "гривня-євро".

"Ті котирування по євро, які є на українському ринку, практично завжди пов'язані з тим, що відбувається в світі. Якщо євро на міжнародному ринку падає, то такого ж варто очікувати і в Україні" - підкреслив він.

Як повідомлялося, агентство Bloomberg з посиланням на прогноз RBC Capital Markets прогнозувало, що курс євро може впасти до 1,40 доларів найближчим часом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!