Volkswagen і Porsche остаточно домовилися про злиття

П'ятниця, 14 серпня 2009, 10:43

Наглядова рада німецького автогіганта Volkswagen остаточно схвалила план злиття з Porsche.

В ході поступового злиття двох концернів Volkswagen заплатить близько 3,3 млрд. євро за 42% акцій Porsche, пише газета "Дело".

Частина акцій, що належить родині Porsche, також повинна буде продана Volkswagen, який у 2011 році викупить її за 3,5 млрд. євро.

Злиття двох компаній має бути повністю завершене впродовж двох років, при цьому після злиття Porsche одержить значну незалежність у прийнятті рішень і своєї операційної діяльності.

Реклама:

Земля Нижня Саксонія, якій належить 21% акцій Volkswagen, буде мати право блокувати рішення в новій компанії.

У першому півріччі 2010 року Volkswagen проведе додаткову емісію привілейованих акцій, щоб профінансувати угоду.

Глава Volkswagen Мартін Вінтеркорн вважає, що операційний прибуток компанії збільшиться в результаті злиття на 700 млн. євро на рік.

Вінтеркорн з 15 вересня стане СЕО нової компанії, чинний фіндиректор Volkswagen Ханс Дітер Потш також збереже свою посаду.

Раніше повідомлялося, що Volkswagen і Porsche заявили про досягнуту домовленість про злиття компаній до 2011 року.

Група буде утворена в результаті злиття Volkswagen і холдингу Porsche Automobil Holding SE, що є материнською компанією Porsche. При цьому Porsche збереже свою незалежність.

Наглядова рада VW також розглядає включення представників Катару в число своїх акціонерів і розцінює цю державу як стратегічного партнера в питанні про злиття компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: