Уряд взявся за біопаливо

П'ятниця, 14 серпня 2009, 09:47

Кабінет міністрів у четвер оприлюднив свою постанову №829 від 29 липня, якою уповноважив Мінпаливенерго ліцензувати виробництво, зберігання і реалізацію рідкого палива з біомаси і біогазу.

Відомство має протягом місяця затвердити умови виробництва, зберігання і реалізації біогазу та рідкого палива з біомаси, а також умови та вартість одержання ліцензій, пише газета "Комерсант-Україна".

Прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді пояснив виданню, що відомство вже приступило до підготовки умов ліцензування. За його словами, міністерство не має наміру вводити жорстке регулювання ринку.

Як відомо, раніше Верховна рада ухвалила закон №1114 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо сприяння виробництву та використанню альтернативних видів палива".

Реклама:

Документ з 1 січня 2010 року на 10 років звільняє від сплати 25-відсоткового податку на прибуток від продажу біологічних видів палива, отриманих шляхом бродіння біомаси.

Відповідно до закону, ліцензії на виробництво біопалива зможуть отримати підприємства потужністю від 5 тис. тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!