НКРЕ збільшила тариф "Енергоатому" на продаж електроенергії

Четвер, 13 серпня 2009, 16:22

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) в четвер переглянула розмір тарифу держпідприємства НАЕК "Енергоатом" на електроенергію, вироблену атомними електростанціями України та реалізовану компанією.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу НКРЕ.

Відповідно до повідомлення, розмір тарифу "Енергоатому" на відпуск електроенергії з 1 вересня 2009 року зросте на 1,5% (на 0,2 коп. за 1 кВт-год) у порівнянні з чинним - до 13, 97 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ).

У НКРЕ пояснили, що заклали в новий тариф "Енергоатому" кошти, які дозволять генкомпанії оплатити витрати на оплату збору за забруднення навколишнього середовища.

Реклама:

Як повідомлялося, ухвалена 24 квітня урядова постанова №391 передбачає розширення переліку зборів за забруднення навколишнього середовища з 1 травня 2009 року.

Згідно з документом, "Енергоатом" за утворення радіоактивних відходів зобов'язаний сплачувати збір з розрахунку 0,63 коп. за 1 кВт-год виробленої електроенергії плюс додаткові суми, які залежать від вартості зберігання та обсягу відходів.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: