"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Жеваго успішно захищається від іноземних інвесторів

Четвер, 13 серпня 2009, 09:34
 

Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) продовжує успішно захищати свої інтереси в ході судового протистояння з корпорацією Сargill Financial Service International, Inc (CFSI, США) щодо заборгованості в розмірі 44 млн. дол.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело на фінансовому ринку в середу.

"7 серпня суд першої інстанції штату Нью-Йорк вдруге відмовив компанії Cargill в її позові заблокувати кошти банку "Фінанси та Кредит" у п'яти американських банках", - повідомив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, український банк визнає неврегульованою заборгованість перед компанією Cargill в сумі 44 млн. дол., але має намір реструктуризувати свої зобов'язання.

Переговори ведуться в рамках загального процесу переговорів щодо реструктуризації заборгованості банку перед іноземними інвесторами.

Рішення від 7 серпня є третім у судовому спорі з питання фінансових взаємин CFSI з українським банком.

1 липня суд штату Нью-Йорк Сargill відмовив у задоволенні позовних вимог через недостатність вагомих аргументів для блокування рахунків банку і визнав вимоги позивача незаконними.

10 липня апеляційний суд знову повернув справу на перегляд до суду першої інстанції.

Разом з тим, кошти банку залишаються заблокованими, оскільки CFSI знову подала позов до апеляційного суду.

У банку задоволені отриманням певних моральних дивідендів від позитивних рішень американських судових інстанцій, але засмучені відсутністю доступу до засобів.

"Ми змогли довести американській Феміді, що заблоковані кошти - це гроші наших клієнтів, інтереси яких ми наполегливо відстоювали. Наші зусилля також спрямовані на те, щоб усі кредитори банку мали рівні права, і дотримувалися принципу справедливості" - прокоментував ситуацію заступник голови правління "Фінанси та Кредит "Сергій Борисов.

При цьому він відзначив, що відносини з іншими кредиторами банку мають більш позитивну динаміку.

Як повідомлялося, Першому українському міжнародному банку (ПУМБ) вдалося з Cargill укласти мирову угоду щодо виконання зобов'язань українським банком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!