Мінфін звинувачує Нацбанк у затягуванні рекапіталізації банку "Надра"

Середа, 12 серпня 2009, 19:37

Питання щодо рекапіталізації банку "Надра" не вирішується через позицію НБУ.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, пише газета "Дело".

"По банку "Надра" було прийнято рішення ради з рекапіталізації про те, що уряд готовий розглядати питання про рекапіталізації після вирішення ряду питань, зокрема боргів, в першу чергу, зовнішніх. На жаль, ми не були і не є учасниками цього процесу, тому що є тимчасовий адміністратор і Нацбанк, що контролює цю ситуацію", - сказав він.

"Ми пропонували Нацбанку призначити тимчасовим адміністратором людину, яку ми плануємо у випадку рекапіталізації, що він стане головою правління ... Але Нацбанк на жаль, не прислухався до наших рекомендацій, тому питання про рекапіталізації банку "Надра "в черговий раз не рухається. На мій погляд, це відбувається по не дуже зрозумілої позиції Нацбанку", - додав Уманський.

Реклама:

Як відомо, у плані додаткових заходів Нацбанку щодо забезпечення стабільності грошової одиниці України та банківської системи, затвердженому постановою правління НБУ від 6 серпня 2009 року, ідеться про те, що Нацбанк планує сприяти реструктуризації зовнішньої заборгованості "Надра Банку" та почати його капіталізацію до грудня 2009 року.

7 серпня Юлія Тимошенко пообіцяла, що Кабмін вирішить проблему неплатежів у низці українських банків, серед яких Укрпромбанк і банк "Надра", протягом 2 місяців.

У цей же день НБУ продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", Укрпромбанку, "Західінкомбанк" та банку "Національний кредит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: