Тимошенко хоче рекапіталізувати прибутковий Укрексімбанк?

Середа, 12 серпня 2009, 16:51

Кабінет міністрів прийняв рішення про збільшення статутного капіталу Укрексімбанку на 650 млн. гривень.

Про це заявив заступник Секретаріату президента, постійний представник президента в Кабміні Олександр Шлапак, пише газета "Дело".

За його словами, відповідне рішення було ухвалене під схему рекапіталізації Укрексімбанку.

Однак, сьогодні банк не вимагає у відповідності зі своїми економічними показниками ніякої рекапіталізації, зазначив він.

Реклама:

Шлапак припускає, що ідеться про якусь домовленість уряду та Укрексімбанку про фінансування якогось проекту чи програми.

"Підозрюю, що це стара домовленість, коли Укрексімбанк у відповідності з фінансовим планом повинен був заплатити 12 млн. гривень прибутків за рік, а заплатив 670, тож очевидно сьогодні йому повертається таким способом той ресурс, яким він повинен був би не платити у вигляді податків", - сказав він.

"Тривожить одне, якщо таким способом почати капіталізувати Ощадний банк, Ексімбанк, то може не вистачити ресурсів на реальну рекапіталізацію", - відзначив Шлапак.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні 17 липня прийняв постанову "Про збільшення статутного капіталу ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" та внесення змін до його статуту".

Статутний капітал банку збільшено на суму 999 млн. 999,862 тис. гривень шляхом випуску нових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням у власності держави 100% таких акцій.

Реалізація цієї постанови повинна дозволити банку брати участь у масштабних інвестпрограмах та проектах, спрямованих на економічний розвиток України, а також збільшувати залучення кредитних ресурсів від міжнародних фінансових організацій та іноземних банків.

Укрексімбанк за перше півріччя 2009 року отримав прибуток у розмірі 12,2 млн гривень. Це четвертий результат по українським банках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!