Уряд випустив облігації на допомогу "Нафтогазу"

Понеділок, 10 серпня 2009, 20:07

Обсяг облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у зверненні зріс за тиждень з 3 до 10 серпня на 18,612 мільярдів гривень.

Про це повідомив Національний банк (НБУ) у понеділок.

З урахуванням первинного розміщення за вказаний період ОВДП на 11,59 млн. грн., це означає, що це раніше анонсований урядом випуск облігацій на 18,6 млрд. грн. для поповнення статутного капіталу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Згідно з даними Нацбанку, з 3 до 10 серпня обсяг ОВДП у власності НБУ і нерезидентів не змінився, тоді як банки збільшили їх обсяг на 4,617 млрд. грн., інші власники - на 13,996 млрд. грн.

Як зазначив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик однієї з інвестиційних компаній, який побажав залишитися неназваним, обсяг ОВДП у власності банків в доларовому вирахуванні зріс приблизно на 600 млн. дол. за офіційним курсом.

З урахуванням цього він допустив, що "Нафтогаз України" фактично здійснив платіж за імпортований в липні російський природний газ, що становить, за словами прем'єра Юлії Тимошенко, 605 млн. дол., за рахунок продажу ОВДП, внесених в його статутний капітал.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів в липні вирішив збільшити статутний капітал НАК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: