"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Варшавський поступився Донецьким електрометалургійним заводом

Понеділок, 10 серпня 2009, 09:14

Власник групи компаній "Естар" Вадим Варшавський не зміг погасити взятий в 2008 році в Альфа-банку кредит під покупку металургійних та суміжних активів ISTIL Group.

У зв'язку з чим йому доведеться поступитися банку Донецьким електрометалургійним заводом (ДЕМЗ), пише "Комерсант-Україна".

Про те, що Донецький електрометалургійний завод (колишній міні-металургійний завод "Істіл") днями змінить власника, виданню повідомили відразу кілька джерел, знайомих з ситуацією.

Минулого тижня на завод прибула делегація представників інвестиційного підрозділу Альфа-банку - А1 Investments - для обговорення з нинішніми власниками процедури передачі заводу в рахунок погашення взятого для його покупки в 2008 році і не погашеного кредиту Альфа-банку.

Реклама:

Як відомо, ДЕМЗ потужністю 1 млн. тонн сталі на рік був куплений в січні 2008 року компанією Berycan, що представляла інтереси депутата Держдуми РФ і власника ГК "Естар" Вадима Варшавського і його інвесткомпанії "Мірінвест", а також міжнародного трейдера Stemcor.

Разом з українським метзаводом ISTIL Group продавала свої невеликі сталепрокатні заводи у Великобританії (150 тис. тонн) і США (240 тис. тонн), орендовані портові потужності в Одесі, а також трейдингову компанію MRHK Ltd у Гонконгу. Сума угоди становила трохи менше 1 млрд. доларів.

Представники покупця тоді стверджували, що нова покупка буде окремим бізнесом Вадима Варшавського і тому "Естар" до цієї операції відношення не має.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: