G8 вважає ціну на нафту в 70-80 доларів справедливою

Четвер, 9 липня 2009, 17:05

Учасники саміту G8 погодилися з тим, що 70-80 доларів є  справедливою ціною за барель нафти. 

Про це пише The Financial Times.

Переконання нафтових виробників  погодитися на таку ціну й пошук механізмів для  дотримання ними цього вимагає  вирішення  значно більш  жорстких питань, повідомляє видання.

Французький президент  Ніколя Саркозі  та  британський прем‘єр-міністр  Гордон Браун  дискутували щодо цінового діапазону, який  має бути встановлений на нафту. Вони розглядали необхідність підсилення його більшою прозорістю пропозиції нафти та попиту шляхом досягнення більшої відкритості ринків.

Реклама:

Тим часом, лідери G8 не обговорювали роль долара США як резервної світової валюти під час обговорення економічних питань, заявила відповідальна посадова особа, яка представляє уряд Японії.

Крім того, раніше в середу, коли  голови урядів починали прибувати для збору до поліцейської казарми у м. L'Aquila,  яке зазнало  пошкоджень від землетрусу, активісти попереджали, що саміт ризикує провалитися через неможливість домовитися стосовно викидів в атмосферу, які спричиняють зміну клімату,  що є іншим пунктом порядку денного.

Попередні переговори щодо зміни клімату, які проводилися  на форумі  дипломатами  16 провідних країн  пізно у вівторок, викреслили посилання у проекті комюніке стосовно намагання зменшити на 50%  викиди в атмосферу тепличних газів до 2050 року.

Переклад: Валерій Степаненко

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: