"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Забудовникам роздадуть допомогу

Четвер, 9 липня 2009, 10:51

Міністерство регіонального розвитку та будівництва провело у середу другий аукціон з визначення будівельних компаній, які отримують державне фінансування на завершення своїх об'єктів зі ступенем готовності 70%.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на начальника управління розробки та реалізації державних житлових програм Мінрегіонбуду Олександра Непомнящего.

За його словами, на першому аукціоні, який відбувся 7 липня, фахівці відомства розглядали 47 заявок, з яких було задоволено лише 10.

У середу комісія розглянула заявки щодо 32 об'єктів у Донецьку, Ужгороді, Запоріжжі, Вінниці, населених пунктах Запорізької та Сумської областей (крім обласних центрів). З них бар'єр подолали 13.

Реклама:

"У процесі торгів ціни на житло були знижені на 3-4%", - розповів Непомнящий, однак відмовився назвати середню вартість квадратного метра, посилаючись на те, що результати торгів ще не завірені міністром.

У четвер в Мінрегіонбуді будуть розглядати заявки на об'єкти Луганська, Миколаєва, Сум, Івано-Франківська та області, Кіровоградської області.

Останніми 17 липня будуть розглянуті заявки забудовників Києва.

У відомстві це пояснюють тим, що в столиці буде брати участь найбільше об'єктів, тому фахівці планують "потренуватися" на менш конкурентних регіонах.

Відповідно до затвердженої процедури, після перемоги в конкурсі забудовники повинні будуть пройти акредитацію в одному з 82 банків, які беруть участь у програмі.

І якщо банкірів задовольнить фінансовий стан забудовника, то згодом він потрапить до списку компаній, які отримають держфінансування. Список буде затверджений постановою уряду.

При цьому кредити на добудову об'єктів будуть виділяти не будівельним компаніям, а фізичним особам на термін до 30 років під 14,6% річних.

Кошти фізичним особам будуть видавати тільки після того, як на всі не продані в будинку квартири знайдуться покупці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: