Банки зобов’яжуть отримувати окремий дозвіл для обміну валюти

Середа, 8 липня 2009, 15:04

Національний банк України (НБУ) розробив проект виправлень у порядок видачі банкам ліцензій, яким має намір зобов'язати кредитно-фінансові установи отримувати окремі дозволи на здійснення валютообмінних операцій на готівковому ринку.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

Відповідно до проекту документа, зміни необхідні для підвищення ефективності валютного контролю за діяльністю банків.

У проекті відзначається, що одержання письмового дозволу буде потрібне для здійснення валютообмінних операцій у касах і пунктах обміну валют банку й у пунктах обміну, які діють на основі агентських угод із кредитно-фінансовими установами.

Реклама:

Крім того, окремий дозвіл буде потрібно для здійснення торгівлі валютою на валютному ринку України й на міжнародних ринках.

Проектом нормативного акту також передбачається, що для одержання дозволу на здійснення валютообмінних операцій у касах і пунктах обміну валют або в агентських обмінних пунктах банкам потрібно мати розмір регулятивного капіталу на рівні не нижче еквівалента 10 млн. євро і фахівців "відповідної кваліфікації".

Для одержання дозволу на торгівлю валютою на валютному ринку країни банкам попередньо буде потрібно одержати дозвіл на відкриття валютних кореспондентських рахунків в інших банках.

Крім того, для цієї фінустанови потрібно сформувати регулятивний капітал на рівні не менше 10 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!