Telenor оскаржив у суді продаж акцій "Вимпелкому"

Вівторок, 7 липня 2009, 20:16

Норвезька Telenor ASA оскаржила в московському суді передачу судовими приставами її акцій у російському "ВимпелКомі" на реалізацію "Росімуществу".

Російський суд заарештував частку норвезької компанії в російському мобільному операторі і постановив продати її, щоб відшкодувати збиток, заподіяний, на думку суду, "ВимпелКому", повідомляє агентство Reuters з посиланням на прес-службу Telenor.

"Постанова служби судових приставив була винесена без попереднього визначення вартості арештованих акцій. Таким чином, мінімальна ціна реалізації акцій до цього часу невідома, що суперечить закону і порушує права Telenor", - ідеться у заяві компанії.

Арбітражний суд Москви прийняв позов Telenor до розгляду і обіцяв розглянути його 21 липня, однак відмовив компанії в призупиненні процесу продажу на час розгляду позову.

Реклама:

Як відомо, російська "Альфа-груп", Altimo та Telenor з 2005 року ведуть суперечку через покупку "Вимпелкомом" GSM-оператора "Українські радіосистеми", яку намагалися заблокувати норвежці.

Конфлікт вилився у судовий розгляд за позовом міноритарного акціонера "ВимпелКома" - Farimex, підсумком якого став арешт частки Telenor і накладене на норвезьку компанію зобов'язання відшкодувати "ВимпелКому" 1,73 млрд. доларів, нібито недоотримані через затримку з виходом на ринок України.

Telenor пов'язує Farimex з "Альфою", а "Альфа" цей зв'язок заперечує.

Telenor належать 33,6% акцій "Вимпелкому", або 29,9% голосуючих, з яких 26,6% голосуючих акцій зараз арештовані.

"Росімущество" заявляло в червні про те, що підготовка до продажу триватиме не менше двох місяців за стандартною процедурою, однак може пройти і набагато швидше, якщо служба судових приставів вирішить просити про спрощеною процедурою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: