"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд дозволив "Енергоатому" не платити

Вівторок, 7 липня 2009, 18:12 -

Вищий господарський суд (ВГСУ) відмовив ТОВ "ВВД" у задоволенні касаційної скарги на постанову Київського апеляційного господарського суду від 21 квітня 2009 року, яким була залишена без задоволення апеляційну скаргу "ВВД" на рішення Господарського суду Києва про звільнення ДП "НАЕК "Енергоатом" від зобов'язання виплатити в інтересах цього товариства близько 60 млн. гривень.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Енергоатому".

Згідно з повідомленням, відповідне рішення ВГСУ ухвалив 7 липня.

"Таким чином, вже Вищий господарський суд України підтвердив той факт, що НАЕК "Енергоатом" не має жодних боргів перед ТОВ "ВВД", а позовні вимоги цього товариства щодо сплати йому державною компанією 60 млн. гривень - безпідставні", - підкреслюють у прес-службі.

Реклама:

В "Енергоатомі" також вважають, що у правоохоронних органів України тепер є всі підстави для втручання в ситуацію взаємин між "ВВД" і генкомпанією, "адже зрозуміло, що мала місце спроба заволодіння коштами в особливо великих розмірах стратегічного державного підприємства за допомогою шахрайських махінацій групою осіб із сумнівною репутацією".

Як повідомлялося, судові розгляди між "Енергоатомом" і "ВВД" тривають з 2001 року.

Приватна компанія намагається через суд стягнути з держпідприємства близько 60 млн. гривень за неліквідне обладнання, поставлене на Южно-Українську АЕС в кінці 90-х.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: