"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОЕСР не радить скасовувати економічні стимули

Вівторок, 7 липня 2009, 16:11

Уряди ризикують підірвати відновлення економіки, якщо відмовляться від стимулюючих витрат занадто швидко.

Про це заявив генеральний секретар Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа, повідомляє агентство Reuters.

"Наша мета - перейти від відновлення, забезпеченого політикою, яке ми спостерігаємо зараз, до самостійного зростання. Якщо у вас немає структур, які підтримають самостійне зростання, ви стрімголов полетите вниз", - сказав він.

За словами Гурріа, ОЕСР вже бачить попередні ознаки стабілізації.

Реклама:

"Я думаю, ми незабаром побачимо - і вже бачимо - результати масштабних уливань ресурсів (державних грошей)", - сказав він.

Крім того, Гурріа ствердно відповів на питання, чи очікує він відновлення зростання ВВП в Європі і США у третьому кварталі 2009 року.

Такі країни, як Китай, США, Японія та Австралія витратили на стимули значні кошти. Південна Корея, зокрема, зосередилася на створенні робочих місць, і Гурріа заявив, що інші повинні вчинити так само.

"Європа могла б робити більше, і я скажу, що Німеччина, очевидно, почала з дійсно дуже стабільної фінансової позиції. Зрозуміло, що це місце, де є деякий простірКоли сумнівається - застосовуй стимули", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: