G8 можуть згорнути антикризові програми

Вівторок, 7 липня 2009, 14:16

Голови країн "Групи восьми" (G8) в заяві за підсумками зустрічі в Італії, яка відбудеться 8 липня, заявлять про готовність згорнути антикризові програми після того, як пожвавлення глобальної економіки стане стійким.

Про це заявив помічник президента РФ Аркадій Дворкович на прес-конференції в Москві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У підготовленій заяві говориться про готовність продовжувати антикризові програми, які були ініційовані кілька місяців тому, але також і про готовність приступити до реалізації стратегії виходу з антикризових програм, коли процес відновлення стане очевидним, коли це будуть вже не просто окремі позитивні сигнали, а стійке пожвавлення глобальної економіки", - сказав він.

За його словами, у заяві планується відзначити, що поки ще рано припиняти дії антикризових програм, але треба вже сьогодні починати думати про макроекономічну стійкість в більш далекій перспективі.

Як пояснив Дворкович, необхідно розробити стратегію згортання антикризових програм з тим, щоб не була підірвана середньострокова макроекономічна стабільність, а також з тим, щоб зростаючий борг і дефіцити бюджетів не привели до інфляції і "не лягли надмірним тягарем на майбутні покоління".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: