Ющенко вимагає розібратися із затягуванням рекапіталізації банків

Вівторок, 7 липня 2009, 10:07

Президент Віктор Ющенко доручив Генеральній прокуратурі розібратися з питаннями затягування рекапіталізації банків, невідшкодування ПДВ та сплатою податків наперед.

Про це він заявив на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури у вівторок у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я просив би прокуратуру разом з відповідними органами розібратися і поставити крапки щодо цих трьох ключових тенденції", - сказав президент.

Ющенко нагадав, що Україна - це єдина країна, яка не провела рекапіталізацію банківської системи.

Він висловив здивування тим фактом, що уряд і Національний банк не раз говорили, що готові для проведення рекапіталізації, проте зроблена вона не була.

Ющенко нагадав, що сума невідшкодованого ПДВ складає в даний час 15 млрд. грн., "що говорить про нереальний бюджет".

Президент також піддав критиці роботу Державного фінансового моніторингу, відзначивши, що він не ефективно взаємодіє з правоохоронними органами.

За його словами, правоохоронні органи часто проводять розслідування за одним об'єктам, а Держфінмоніторинг - зовсім по іншим.

"У результаті ефективність боротьби з порушеннями в фінансовій та банківській сфері знаходиться на критичному рівні", - сказав президент.

Він також запропонував генпрокурору Олександрові Медведьку розробити операції та провести перевірку роботи Держфінмоніторингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: