"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держава частково розрахувалася з "АероСвітом"

Понеділок, 6 липня 2009, 18:00

Держава виплатила авіакомпанії "АероСвіт-Українські авіалінії" 41,717 мільйона гривень., які підлягали відшкодуванню податку на додану вартість (ПДВ).

Про це сказав агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар "АероСвіту" Володимир Гайдаш.

"Отримана сума дозволить нам повністю погасити заборгованість по заробітній платі перед нашими співробітниками. Сьогодні ми маємо намір перерахувати їм всю належну суму за травень, а завтра - за червень", - відзначив він.

За його словами, заборгованість держави перед перевізником на даний момент складає приблизно 33 млн. грн.

"Коли їх повернуть, поки невідомо, однак ми сподіваємося, що в майбутньому ми більше не будемо стикатися з подібним порушенням закону про ПДВ", - сказав Гайдаш.

2 липня співробітники авіакомпанії "АероСвіт - Українські авіалінії" провели пікет під будівлею уряду з вимогою погасити заборгованість з відшкодування податку на додану вартість перед перевізником.

За даними "АероСвіту", підтверджена податковими органами заборгованість за ПДВ перед компанією склала 75 млн. грн. станом на 1 липня.

Заборгованість компанії по заробітній платі станом на 1 липня досягала 30 млн. грн.

ЗАТ "АероСвіт" створено 1994 року. За даними компанії, на цей час 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна України (22,3941%), ТОВ "Генавіаінвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" ( 4,8%). Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!