"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд дозволив "Украгролізингу" позичити у японців 300 мільйонів доларів

Понеділок, 6 липня 2009, 15:11

Кабінет міністрів погодився з пропозицією Міністерства аграрної політики про залучення Національною акціонерною компанією (НАК) "Украгролізинг" під державну гарантію кредиту в розмірі близько 300 млн. доларів від Японського банку міжнародного співробітництва JBIC на реалізацію інвестиційного проекту з впровадження ресурсозберігаючих технологій, технічних засобів і обладнання для заготівлі, зберігання та переробки молока.

Це закріплено постановою уряду №646 від 17 червня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, НАК "Украгролізіінг" визначено відповідальним виконавцем інвестпроектів за участю японських компаній Marubeni corporation і Sojitz.

Фінансовим агентом Кабінету міністрів щодо супроводу кредиту визначено Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк), який діє на підставі агентської угоди з Міністерством фінансів.

Реклама:

У період до надання держгарантії Мінфін і "Украгролізинг" укладають договір про відшкодування витрат держбюджету, які можуть виникнути у разі виконання державою гарантійних зобов'язань.

Кабмін також погодився з пропозицією МінАПК про здійснення закупівлі "Украгролізингом" послуг по виконанню зобов'язань по кредиту без застосування вимог положення про закупівлю товарів і послуг за держкошти.

НАК "Украгролізинг" створена відповідно до постанови уряду від 11 квітня 2001 року. Її засновником є держава в особі Кабінету міністрів.

НАК здійснює операції з надання агрогосподарствам сільгосптехніки на умовах лізингу.

У 2008 році компанія закупила для надання в лізинг аграріям 1,5 тис. одиниць сільськогосподарської техніки на суму 185,7 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: