Українські банкіри припускають зростання інфляції через футбол

Понеділок, 6 липня 2009, 12:49

Асоціація українських банків (АУБ) допускає ріст інфляції у зв'язку із прийняттям Верховною радою закону, що зобов'язує Національний банк перерахувати 9,8 млрд. гривень до держбюджету на підготовку об'єктів до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на повідомлення прес-служби АУБ.

"За оцінкою Асоціації українських банків наслідком прийняття закону стане ріст кризових явищ в економіці, банківській системі, підвищиться інфляційний тиск на населення, підсилиться незахищеність вкладників банків", - сказано в повідомленні.

АУБ також зазначає, що банківське співтовариство, як і всі громадяни України, - прихильник проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Реклама:

Водночас, на її думку, не можна допускати, щоб фінансування заходів щодо підготовки до Євро-2012 здійснювалося ціною неконтрольованого росту інфляції, наступного ослаблення банківської системи й зубожіння суспільства.

Із прийняттям вищевказаного закону, за даними асоціації, скасовується норма щодо обов'язкового щорічного перерахування частини перевищення кошторисних доходів НБУ (в обсязі 25%, але не менше як 1 млрд. гривень) на поповнення коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, капіталізацію банків і Державної іпотечної установи, що зупиняє прискорене нарощування коштів фонду.

Як повідомлялося, 1 липня Верховна рада зобов'язала НБУ перерахувати 9,8 млрд. гривень у держбюджет на підготовку об'єктів до Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: