Українців чекають на Варшавській біржі

П'ятниця, 31 липня 2009, 15:42

Директор департаменту розвитку бізнесу Варшавської фондової біржі (ВФБ) Роберт Квятковський очікує, що українські компанії скоро розміщуватимуться на цій площадці.

"Дві українські компанії уже зробили успішне розміщення на головному майданчику Варшавської фондової біржі. Думаю, цей список поповниться найближчим часом", - сказав він.

Такі прогнози Квятковський зробив за результатом зустрічі з представниками харківських компаній, на якій була презентована ВФБ і майданчик NewConnect, повідомляє Rynok.biz.

Вона відбулася за ініціативи "Комунікаційної групи "PRT" та компанії з управління активами "Авантаж Капітал Менеджмент".

Реклама:

"Майданчик NewConnect виявився цікавим у зв'язку зі спрощеними правилами і невисокою вартістю підготовки до розміщення", - каже Квятковський.

Представники ВФБ і КУА "Авантаж Капітал Менеджмент" вирішили підписати меморандум про співробітництво.

Після виконання юридичних формальностей, "Авантаж" одержить статус IPO-партнера ВФБ, стане її представником у Харкові і сприятиме залученню українських компаній, що зацікавлені в емісії цінних паперів для торгівлі на площадках ВФБ.

"Харків цікавий за кордоном не тільки у зв'язку з розвитком об'єктів до Євро-2012. Ми знаємо ряд компаній, що хочуть і мають усі шанси розміститися на ВФБ або NewConnect", - відмітив голова ради директорів "Авантажу" Юрій Костоглодов.

"Польська платформа надає таку можливість не тільки для "гігантів", але і для малого і середнього бізнесу", - підкреслив він.

"Перший квартал цього року був важким, для України особливо. Наприкінці другого кварталу - якщо говорити про головні біржові площадки - шок пройшов, ринки починають оживати. Український ринок вирівняється пізніше, але зараз уже той час, коли варто серйозно замислитися над розміщенням", - додає Ярослав Хобта, президент ТОВ "Комунікаційна група "PRT" яка, спеціалізується на антикризових та фінансових комунікаціях, маркетинговому PR тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!