Промінвестбанк загубив депозит аеропорту "Бориспіль"

П'ятниця, 31 липня 2009, 10:20

Держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" через суди вимагає в Промінвестбанку повернути йому депозит - 50 млн. грн.

Термін вкладу закінчився ще в січні, пише видання "Дело".

У свою чергу, керівництво банку заявляє, що цих грошей немає. Заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін стверджує, що фінустанова стало жертвою змови, у якій брали участь представники колишнього керівництва аеропорту та працівники самого банку.

За даними банкіра, навесні 2008 року майже вся сума на вимогу попереднього керівництва "Борисполя" була переведена в інші банки.

Реклама:

"В нас є докази цієї змови, і ми їх обов'язково подамо до суду", - запевнив Юткін.

Тим не менш аеропорт зумів довести свою правоту в суді. У липні Господарський суд Дніпропетровської області зобов'язав Промінвестбанк повернути "Борисполю" 56 млн. грн. (депозит плюс відсотки, пені та штрафи).

Однак керівництво Промінвестбанку категорично не згодне з таким рішенням і вже оскаржило його у Вищому господарському суді.

Скандальний депозит "Бориспіль" відкрив у Нікопольському відділенні Промінвестбанку Дніпропетровській області у березні 2007 року. Держпідприємство поклало на рахунок близько 50 млн. грн.

За інформацією Промінвестбанку, зараз на рахунку залишилося лише 40 тис. грн. Керівництво фінустанови наполягає, що основна сума була перерахована на інші рахунки за платіжними дорученнями, що були виписані керівництвом "Борисполя" влітку і восени 2007 року і на початку 2008 року.

Однак юристи аеропорту заявляють, що банкіри не мали права переводити кошти з депозиту, оскільки договором було заборонено зменшувати суму депозиту нижче 30 млн. грн.

Після закінчення терміну дії депозиту в лютому 2009 року "Бориспіль" через суд зажадав від банку повернути всі гроші. Для гарантування виплати всієї суми юристи аеропорту також попросили суд накласти арешт на рахунки банку в розмірі 55,6 млн. грн.

16 червня 2009 року Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов аеропорту і зобов'язав банк виплатити борг у 56,9 млн. грн., але відмовив в арешті рахунків.

Втім, Промінвестбанк не поспішає виконувати рішення обласного суду. Керівництво фінустанови не приховує, що гроші пропали, але при цьому провину за це пропонує розділити з аеропортом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: