Облгази не втратили в ціні на фондових ринках

Четвер, 30 липня 2009, 15:48

Передача державних газорозподільних мереж 43 регіональних газопостачальних компаній (обл-і міькгази) на баланс дочірньої компанії "Нафтогазу" не вплинуло на котирування компаній на фондовому ринку в зв'язку з їх низькою ліквідністю.

Про це говорять опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.

"Котирування облгазів мають мінімальну ліквідність на ринку, тому ніяких змін у вартості паперів на біржі ми не очікуємо", - сказав керівник аналітичного відділу інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванішін.

Експерти інвесткомпанії "Сократ", у свою чергу, також відзначили, що поки рухів за котируваннями зазначених компаній не було, оскільки акції облгазів неліквідні.

Реклама:

У той же час експерти вважають, що в цілому така постанова Кабінету міністрів негативно позначиться на котируваннях, оскільки НАК "Нафтогаз України", по суті, повертає собі активи, які орендували облгази, і таким чином "вбиває їх бізнес".

Як повідомлялося, в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" 30 червня опубліковано постанову уряду, згідно з яким державні газорозподільні мережі 43 регіональних газопостачальних компаній (обл-і міськгази) передаються на баланс "дочки" "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: