Тимошенко допомагатиме лише інноваторам

Четвер, 30 липня 2009, 12:21

Уряд виділить 390 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду на закупівлю через держпідприємство "Украгролізинг" сільськогосподарської техніки, яка на пільгових умовах надаватиметься аграріям.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у четвер на нараді з питань сільськогосподарського машинобудування, повідомляє прес-служба уряду.

"Техніка надаватиметься, по суті, майже без відсотків, на тривалий час, щоб аграрії мали можливість переоснастити свої виробництва", - підкреслила прем'єр і додала, що такі заходи здійснюються в рамках реалізації антикризової програми уряду.

Тимошенко запропонувала учасникам наради розробити концепцію формування сучасного парку сільськогосподарської техніки.

Реклама:

Вона повідомила, що Кабінет міністрів спрямовуватиме бюджетні кошти лише на підтримку тих підприємств, які виробляють новітню техніку.

Крім того, Тимошенко зауважила, що уряд розробить стратегію переходу на нові сучасні системи обробки землі протягом найближчих 3-5 років.

За її словами, однією з таких технологій є "ноутіл".

"Така технологія дає можливість в 3-4 рази знизити використання паливно-мастильних матеріалів, вийти на більший врожай та покращити якість сільськогосподарської землі", - зазначила прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: