Ціни на пальне залишились без коридору

П'ятниця, 3 липня 2009, 16:11

Секретаріат експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві палива та енергетики призупинив розрахунок коридору об'єктивних роздрібних цін на світлі нафтопродукти.

Про це заявив прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На виконання доручення першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова Секретаріат експертно-аналітичної групи призупинив розрахунок цінового коридору і публікацію щодекадного бюлетеня", - сказав він.

Разом з тим, за його словами, секретаріат продовжує аналізувати ситуацію на ринку нафтопродуктів, проводячи моніторинги цін і котирувань як усередині країни, так і за її межами.

Реклама:

Як повідомлялося, з 20 травня 2009 року Секретаріат з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості перейшов на нову методику розрахунку об'єктивних роздрібних цін на нафтопродукти.

Нова формула викликала критику, ряд експертів оцінював її як негативно впливають на ринок нафтопродуктів.

Крім цього, на тлі зростання цін на нафтопродукти в країні з травня розрахунковий ціновий коридор часто згадувався в ЗМІ як одна з причин подорожчання палива.

У підсумку секретаріат по ринку нафтопродуктів, щоб уникнути будь-яких спекуляцій навколо формули, перестав надавати її громадськості.

В останній раз розрахунковий коридор був опублікований на другу декаду червня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!