Ціни на цукор будуть дуже "несолодкими"

Середа, 29 липня 2009, 14:22

Ціни на цукор в цьому році можуть досягти максимуму 28 років і перевищити 19,73 цента за фунт в результаті несприятливих погодних умов у Бразилії та Індії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Financial Times.

Цукор вже подорожчав з початку року до максимального значення з липня 2006 року, ціна на цукор-сирець досягла 18,5 цента за фунт, на цукор-пісок - 485 дол. за тонну.

"Ризик підвищення цін зберігається, незважаючи на їх нинішній високий рівень. Ціни можуть значно вирости", - відзначив голова Imperial Sugar, одного з найбільших виробників цукру в США.

Реклама:

Трейдери та голови провідних підприємств галузі очікують, що вартість цукру-сирцю в цьому році перевищить 20 центів за фунт, цукру-піску - 500 дол. за тонну.

На ринку готівкового товару дефіцит пропозиції буде відзначатися з листопада до квітня, до цього часу може мати місце невелика корекція, прогнозують трейдери.

Страйк-ціна колл-опціонів в даний час складає 30 центів.

Ціни на цукор почали підвищуватися після настання посухи в Індії, що є найбільшим у світі споживачем і другим за величиною виробником цукру, внаслідок чого очікується зниження врожаю в 2009-2010 роках.

У Бразилії, найбільшого в світі виробника і експортера цукру, ситуація прямо протилежна: дощі та низькі температури.

"Через погану погоду дефіцит на світовому ринку цукру може досягти історичних масштабів, а це незаперечний фактор різкого зростання цін", - резюмує аналітик Barclays Capital Ніколас Сноудон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: