"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" реструктурує борги через офшор?

Вівторок, 28 липня 2009, 13:05

НАК "Нафтогаз України" збирається залучити у радники оффшорну компанію і заплатити їй десятки мільйонів доларів за реструктуризацію боргів.

Як стало відомо "Економічній правді" з власних джерел, отримати мандат від НАК "Нафтогаз України" на реструктуризацію зовнішнього боргу НАКу, включаючи єврооблігації, може кіпрська компанія Squire Capital Limited, зареєстрована 22 липня 2009 року.

За умовами контракту, НАК гарантовано заплатить близько мільйона доларів за послуги цієї компанії та 1,75% від суми очікуваної реструктуризації. Загальна винагорода Squire Capital Limited може скласти суму понад 20 мільйонів доларів США.

За словами джерела, у компанії Squire Capital Limited немає ні офісу, ні співробітників, її інтереси в Україні представляє Роберт Грант, звільнений з банку ING і Саймон Дрейк-Брокман, який зі скандалом залишив Royal Bank of Scotland, а прихованим партнером є компанія "АРТА" в особі директора департаменту з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів України Теймура Багірова та старшого партнера Тимура Хромаєва.

Відповідальний за це призначення в "Нафтогазі" - Андрій Коболєв, радник голови правління "Нафтогазу", а куратором проекту є Олександр Гінзбург, радник Юлії Тимошенко.

У "Нафтогазі України" заявляють, що їм відомо про появу такої інформації, однак коментувати її вони не збираються. В той же час, керуючий партнер компанії "АРТА" Тимур Хромаєв в розмові з журналістом не підтвердив, але й не спростував цієї інформації.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: