Уряд затвердив порядок придбання літаків за кошти зі Стабфонду

Понеділок, 27 липня 2009, 18:11 -

Кабінет міністрів затвердив порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Мінтрансзв'язку.

Відповідно до постанови №743 від 17 липня 2009 року, головним розпорядником бюджетних коштів є Мінтрансзв'язку.

Бюджетні кошти виділяються на підставі окремого рішення Кабінету міністрів та спрямовуються державному авіаційному підприємству "Україна" для внесення платежів відповідно до укладеного з лізингодавцем ВАТ "Укрексімбанк" у 2007 році договору фінансового лізингу літака "Аеробус" А-319CJ.

Реклама:

Згідно з документом, після прийняття урядом рішення про виділення бюджетних коштів, Мінтрансзв'язку повідомляє у тижневий строк Мінфін про код економічної класифікації видатків державного бюджету, коди класифікації кредитування бюджету та відповідні обсяги коштів.

Після цього Мінфін визначає бюджетну програму, закріплює за нею код програмної та функціональної класифікації видатків і кредитування бюджету відповідно до напряму використання бюджетних коштів і вносить зміни до розпису державного бюджету.

Бюджетні кошти для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу виділяються на безповоротній основі.

Мінтрансзв'язку бере на себе зобов'язання за бюджетними коштами виключно в межах фактичних надходжень на зазначені цілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: