"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд переклав борги "Нафтогазу" на Мінфін

Понеділок, 27 липня 2009, 16:38

Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів і НАК "Нафтогаз України" вжити заходів щодо реструктуризації заборгованості держхолдингу за зовнішніми позиками і зменшення вартості обслуговування наданих компанії кредитів шляхом рефінансування.

Про це ідеться у постанові №764 від 22 липня 2009 року, оприлюдненій на урядовому веб-сайті.

Кабмін також доручив Мінфіну та Державній податковій адміністрації погоджувати надання "Нафтогазом" гарантій за кредитними договорами, що укладаються дочірніми компаніями НАК, загальна сума яких обмежена 170 млн. гривень.

Крім того, уряд доручив направити дивіденди, отримані від ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і ВАТ "Укрнафта" в 2006-2008 роках, на погашення кредиторської заборгованості "Нафтогазу".

Реклама:

Цією ж постановою, уряд відкоригував показники фінпланів НАК та її дочірніх компаній "Укргазвидобування" і "Укртрангаз" у частині витрат на закачування природного газу до підземних сховищ, здійснення капітальних інвестицій та реалізацію інвестиційних проектів за кордоном на 2009 рік.

Як повідомлялося, на засіданні 22 липня уряд остаточно затвердив порядок збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень за рахунок реалізації облігацій внутрішньої державної позики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!