"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зловмисники відібрали майно аеропорту Бориспіль?

Четвер, 23 липня 2009, 11:46 -

Співробітниками СБУ викрито факт протиправного привласнення стратегічних об'єктів майна Державного підприємства Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Про це йдеться в прес-релізі Служби безпеки.

В повідомленні вказується, що шляхом укладання незаконних угод купівлі-продажу комерційною структурою "Кребо" та підконтрольних їй підприємств, аеропорт Бориспіль втратив право власності на 26 об'єктів майнового комплексу складу централізованої заправки літаків (ЦЗЛ).

Серед них, зокрема, адміністративно-виробничий та побутовий корпус, трансформаторна підстанція, площадки для стоянки паливно-заправної техніки і автомобілів, автомобільні дороги, резервуарний парк та пункт приймання авіапалива, насосна станція та внутрішньоскладські технологічні трубопроводи, системи вузлів, газопостачання та мережі електропостачання складу ЦЗЛ, контролю автоматики тощо. 

Реклама:

Відчуження стратегічного майна відбувалося за участю службових осіб державних установ, а також за сприяння приватного нотаріусу в м. Кременчук Полтавської області, який в порушення законодавства, посвідчував угоди купівлі-продажу нерухомості як рухомого майна, повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією відомства, приватний нотаріус посвідчував угоди купівлі-продажу нерухомості на підставі рішення третейського суду за відсутності окремої ухвали суду першої інстанції, що є невід'ємною умовою при здійсненні подібних операцій.

Схема відчуження державного майна здійснювалась шляхом використання заснованих зловмисниками сімнадцяти підконтрольних комерційних структур, через які зрештою, стратегічне майно опинилося у власності офшорної компанії, створеної за законодавством Кіпру.

За попередніми розрахунками, лише через незаконно привласнене майно держава втратила понад 30 млн. грн., що не враховує недоотримання прибутків за використання зазначеного майнового комплексу аеропорту "Бориспіль".

Покарання за вказаний злочин передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, наголошується в повідомленні..

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: