Тимошенко побачила вихід з кризи і зростання виробництва

Середа, 22 липня 2009, 12:56

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко задоволена темпами зростання промислового виробництва у червні, що, за її словами, свідчить про поступовий вихід економіки країни з кризи.

Про це вона сказала, відкриваючи засідання уряду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Четвертий місяць стабільне, але великими темпами, впевнене збільшення обсягів промвиробництва дозволяє говорити про те, що у нас є надія на те, що Україна вже пройшла найгірші часи впливу на її економіку світової фінансової кризи і починає потроху відроджувати і реанімувати свою економічну ситуацію", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що промвиробництво в країні за попередній місяць по відношенню до травня збільшилася на 3,1%.

Реклама:

Виробництво у харчовій промисловості, за її даними, у червні 2009 року по відношенню до аналогічного місяця 2008 року, зросло на 1%.

Як повідомлялося, за даними Держкомстату, промвиробництво в Україні у червні 2009 року впало на 27,5% у порівнянні з червнем 2008 року, що краще аналогічних показників двох попередніх місяців, які складали 31,8%.

За підсумками першого півріччя 2009 року падіння промвиробництва в країні по відношенню до аналогічного періоду 2008 року сповільнилася до 31,1%, тоді як за підсумками перших трьох, чотирьох і п'яти місяців воно трималося на рівні 31,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: