Ющенко пропонує американцям модернізувати українську трубу

Вівторок, 21 липня 2009, 16:00

Українська сторона буде рада бачити американських інвесторів у проекті модернізації української газотранспортної системи.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час спільної з віце-президентом США Джозефом Байденом зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Ющенко відзначив, що під час зустрічі з Байденом ішлося про участь України в європейських проектах постачань нафти і газу з традиційних і нетрадиційних регіонів поставок.

"Окремим питанням була газотранспортна система, брюссельське рішення про її модернізацію і наше бажання бачити, якомога більш широке коло (учасників) в цьому проекті з усього світу, і не тільки з європейського континенту, у тому числі й американських інвесторів", - сказав глава держави.

Реклама:

Ющенко підкреслив, що ішлося про участь України в оптимізації поставок сирої каспійської нафти до країн Європейського Союзу.

Крім цього, президент зазначив, що обговорювалися питання диверсифікації поставок ядерного палива.

"Ми позитивно оцінили двосторонню практику в проектах підвищення ядерної безпеки на українських атомних станціях. І другий блок питань - це питання диверсифікації поставок ядерного палива", - сказав Ющенко.

Зокрема, він позитивно оцінив договір про постачання на Південноукраїнську АЕС ядерних матеріалів зі США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: