Тимошенко повернула взаємозаліки в українську економіку

Вівторок, 21 липня 2009, 09:52

Кабмін випустив розпорядження, яким повертає систему взаємозаліків між держмонополіями.

До кінця року "Вугілля України" перераховуватиме кошти за транспортування своєї продукції залізничним транспортом енергогенеруючим компаніям, пише видання "Комерсант-Україна".

У свою чергу, генерації на цю суму постачатимуть "Укрзалізниці" електроенергію. Учасники ринку кажуть, що таке рішення призведе до зростання боргу держшахт перед генераціями,

В неофіційних бесідах топ-менеджери "Вугілля" зауважують, що "з початку червня діє розпорядження уряду, згідно якому "Вугілля України" отримало відстрочку по оплаті перевезення вугілля до кінця року. Ситуація в компанії дуже складна, фактично вона не в змозі розраховуватися".

Реклама:

У генераціях побоюються, що рішення уряду призведе до зниження рівня розрахунків з компаніями. "Вугілля України" вже зараз не здатне заплатити нам за електроенергію, яку споживають шахти. З початку червня борг компанії перед "Енергоринком" зріс на 10%", - говорить генеральний директор "Центренерго" Сергій Попов.

В НАЕК "Енергоатом" нагадують, що I півріччя всі генеруючі компанії країни, за винятком "Укргідроенерго", закінчили із збитками. Рентабельність "Донбасенерго" сьогодні складає -22,7%, "Дніпроенерго" - -20,6%, "Західенерго" - -16,4%, "Центренерго" - -4%, "Енергоатома" - -2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: