Китай надасть Україні безоплатну допомогу

Четвер, 2 липня 2009, 19:05

Уряд Китаю надасть уряду України безоплатну допомогу у розмірі 25 млн. юанів.

Про це повідомив заступник голови Всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю Ван Ган під час зустрічі з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

"Китайський уряд ухвалив рішення надати українському уряду безоплатну допомогу 25 млн. юанів. І ці кошти можуть бути використані для узгоджених між сторонами техніко-економічних проектів", - відзначив Ван Ган.

Заступник голови Всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю також підкреслив, що двостороння співпраця між Китаєм і Україною динамічно розвивається.

Реклама:

За його словами,  товарообіг між країнами торік склав 8,660 млрд. дол.

При цьому Ван Ган відзначив, що пріоритетними напрямками подальшої двосторонньої  співпраці можуть бути високі технології, військова техніка, космос, а також розвиток інфраструктури для підготовки проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012.

Водночас він  висловив сподівання на досягнення між сторонами домовленостей щодо спрощення процедур ведення бізнесу та режиму перетину кордонів.

У свою чергу, прем'єр-міністр Юля Тимошенко висловила вдячність китайському уряду за надану допомогу.

"Таке рішення може підтримати розробку наших спільних проектів, наших техніко-економічних обґрунтувань для цих проектів. Це важливо для України. І цей крок є добрим кроком Китаю по відношенню до зміцнення нашої співпраці", - зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!