ЄБРР видасть Укрексімбанку кредит

Четвер, 2 липня 2009, 17:46

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає Укрексімбанку кредит на 134,5 млн. дол.

Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

"ЄБРР надає кредит на суму 134,5 млн. дол. Укрексімбанку, одному з найбільших банків країни. Частина кредиту, до 84,5 млн. дол., буде синдикована групою комерційних банків, до якоъ входять: Standard Bank Plc., Deutsche Pfandbriefbank AG, Calyon, Citibank NA (London Branch), UniCredit Bank Austria AG, Bayeriche Hypo-und Vereinsbank AG", - говориться в прес-релізі.

ЄБРР відзначає, що ця перша синдикований угода в банківському секторі України з початку кризи буде сприяти стабілізації банківського сектору та кредитування реального сектора економіки.

Реклама:

"Ця угода - це крок вперед на шляху відновлення довіри міжнародних інвесторів до України і до її банків", - повідомляє прес-служба.

У прес-релізі також нагадується, що в травні-2009 ЄБРР надав Укрексімбанку субординований кредит на суму 250 млн. дол.

"Європейський банк, на початку цього року заявив про свою готовність інвестувати понад 500 млн. євро в банківський сектор України у 2009 році, і вже уклав з цією метою угоди на суму близько 390 млн. євро. Велика частина цієї суми, до 300 млн. євро. виділена на проекти з банками, що знаходяться у вітчизняній власності", - підкреслюється в прес-релізі.

ЄБРР очікує, що загальна сума інвестицій в 2009 році досягне 1 млрд. євро, збільшившись з 879 млн. євро 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: