Ціни на нафтопродукти зростатють через надмірний імпорт?

Четвер, 2 липня 2009, 16:28

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович вважає, що причиною зростання цін на нафтопродукти є збільшення обсягу їх імпорту.

Про це він сказав в ефірі Луганської обласної телерадіокомпанії, повідомляє агентство "Українські новини".

"Вас, напевно, цікавить питання, чому ростуть ціни. Тому що сьогодні політика уряду - це політика відкритих дверей для імпорту й сьогодні ми маємо імпортного палива на 30-40% більше, ніж до цього мав наш уряд", - сказав лідер ПР, відповідаючи на запитання телеглядачів.

Янукович зазначив, що в той час, коли він займав посаду прем'єр-міністра, уряд намагався закуповувати менше готового бензину, а більше нафтопродуктів, що потребують переробки.

Реклама:

Таким чином, з його слів, створювалися умови для працевлаштування українських громадян, а Кабмін одержував більше можливостей для контролю над ціною на паливо.

"Ми завозили тільки 10% світлих нафтопродуктів, а 90% поставляли від вітчизняних товаровиробників з українських нафтопереробних заводів", - додав він.

Лідер ПР упевнений, що зростання цін на паливо спричинить зростання цін на споживчі товари та зростання інфляції.

З початку 2009 року великооптові ціни на бензин А-76/80 підвищилися на 78,99%, на А-92 - на 64,02%, на бензин А-95 - на 61,78%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: