"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ЄС готуються до газової кризи

Четвер, 2 липня 2009, 16:18

Регіональне співробітництво та заповнення газових сховищ в країнах Європейського Союзу є найкращими заходами пом'якшення наслідків потенційного припинення поставок газу.

Про це йдеться в повідомленні Європейської комісії, розповсюдженому за підсумками засідання Газової координаційної групи (ГКГ), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У світі невизначеності ситуації із закачування газу в Україні, Єврокомісія особливо рекомендує країнам - членам ЄС краще підготуватися до майбутнього зимового періоду і заповнити свої сховища з усіх можливих ресурсів", - йдеться в повідомленні.

В документі відзначається, що ГКГ визначила ризики, які можуть виникнути в різних країнах ЄС і вивчила можливості реалізації надзвичайних заходів.

Реклама:

"ГКГ підкреслила потенціал регіонального співробітництва для того, щоб пом'якшити ідентифіковані ризики", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія підкреслила необхідність заповнення газових сховищ і знаходження подальших регіональних угод до виникнення будь-яких можливих перебоїв з газом.

"Криза січня 2009 року продемонструвала вразливість ЄС від перебоїв у постачаннях. Члени ЄС надзвичайно залежать від одного постачальника і одного маршруту поставок", - підкреслюють в ЄК.

Також в ході засідання був представлено сценарій спеціальних навчань, в якому мова йде про перевірку та встановлення кращого реагування Європейського співтовариства в цілому і на регіональному рівні на перебої в поставках газу в майбутні місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!