Ахметов створює вугільного монстра для завойовування ринків

Четвер, 2 липня 2009, 15:25

Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) створює компанію ТОВ "ДПЕК Трейдинг", яка буде здійснювати торгові операції з вугільною продукцією на українському та зарубіжних ринках.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

Споживачами вугілля ДПЕК є електростанції, коксохімічні заводи, металургійні комбінати України, а також електростанції та промислові підприємства в Туреччині, Польщі, Болгарії, Румунії та Лівані, говориться в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, створення компанії дозволить підвищити ефективність продажу вугілля, що добувається шахтами ДПЕК; систематизувати процес забезпечення паливом власних генеруючих підприємств; збільшити обсяг продажу вугілля всередині України.
 
"Профіцит вугілля всередині України стимулює ДПЕК вести активну роботу з експорту вугільної продукції. Перед "ДПЕК Трейдинг" поставлене завдання із завоювання ринкової позиції на зовнішніх ринках і створення довгострокових відносин з генеруючими та промисловими компаніями за межами України" - заявляють в прес-службі.

До кінця поточного року компанія планує експортувати близько 1 млн. тонн вугілля (у 2008 році ДПЕК експортував 160 тис. тонн вугілля).

"Створення в структурі холдингу ДПЕК компанії, яка буде займатися торговельними операціями, що дозволить нам більш ефективно вирішувати завдання з продажу надлишку вугільної продукції, отримувати додатковий прибуток від комерційних операцій, зміцнити позицію на ринку вугілля України і, головне, дозволить ДПЕК закріпитися на зарубіжних ринках" , - зазначив директор ТОВ "ДПЕК Трейдинг" Ігор Кошелєв.

ДПЕК входить до складу фінансово-промислової групи "Сістем Кепітал Менеджмент" (СКМ), власником якої є Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: