"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Набукко" – загроза газотранзитному потенціалу України?

Субота, 18 липня 2009, 10:42

Директор російського Міжнародного інституту політичної експертизи Євген Мінченко вважає нелогічним схвалення Секретаріатом президента України угоди з будівництва газопроводу "Набукко" в обхід України.

Про це він заявив у п'ятницю, виступаючи на експертному семінарі в Москві "Україна напередодні виборів: політика і економіка. Вплив зовнішнього чинника", повідомляє агентство "УНІАН".

"Якщо подарувати Секретаріату президента України карту, на якій буде намальовано газопровід, він дізнається, що "Набукко" - це газопровід в обхід України", - сказав Мінченко.

За його словами, будівництво цього газопроводу призведе до зменшення транзитного потенціалу України.

Реклама:

"Частину грошей віддають комусь, а Секретаріат плескає в долоні", - сказав експерт.

Як повідомлялося, 13 липня Австрія, Болгарія, Румунія, Туреччина і Угорщина підписали Міжурядову угоду з реалізації проекту "Набукко". Цим газопроводом природний газ поставлятиметься до Європейського Союзу.

Проект "Набукко" оцінюється в 7,9 млрд. доларів і припускає транспортування природного газу до європейських країн через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Австрію.

14 липня заступник глави Секретаріату президента Андрій Гончарук заявив, що Україна схвалює підписання угоди щодо "Набукко" і заявляє про зацікавленість в участі в реалізації проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!