"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ: не можна латати бюджет друкуванням грошей

П'ятниця, 17 липня 2009, 19:40

Керівництво МВФ занепокоєно ініціативами, які можуть призвести до зменшення надходжень державного бюджету або надмірного зростання його витрат, які останнім часом приймаються парламентом.

Про це йшла мова під час телефонної розмови президента Віктора Ющенка з директором-розпорядником міжнародного валютного фонду Домініком Стросс-Каном, повідомляє прес-служба голови держави.

Президент висловив подяку за співпрацю між МВФ та Україною та запевнив, що Україна готова виконати домовленості, зафіксовані в листі про наміри - документі, що підписується українською стороною для здійснення другого перегляду програми з МВФ.

Керівник МВФ підкреслив, що в існуючій економічній ситуації Україні терміново потрібні реформи. На його думку, ключові такі реформи містяться у переліку попередніх заходів, що є складовою частиною листа про наміри.

Реклама:

Також Стросс-Кан підкреслив неприйнятність фінансування дефіциту бюджету за рахунок прямої емісії або авансового перерахунку перевищення доходів над витратами Нацбанку.

Ющенко погодився із співрозмовником, зазначивши, що отримання траншу МВФ не сприятиме швидкому подоланню кризи Україною без проведення швидких реформ і тому він скористається своїми повноваженнями для того, щоб необхідні зміни на рівні законодавчих та підзаконних актів були здійснені.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: