"Українську трубу" модернізують в 2010 році

Четвер, 16 липня 2009, 19:06

Спільна робоча група, створена для реалізації брюссельської декларації з модернізації української газотранспортної системи (ГТС), відпрацьовує технічні деталі пріоритетних проектів, реалізація яких повинна початися наступного року.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісеєв журналістам у Брюсселі, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Очікується, що до кінця цього року ми повинні відпрацювати всі технічні деталі цих проектів з тим, щоб з початку наступного року почати їх практичну реалізацію", - сказав він.

Єлісеєв пояснив, що дані проекти будуть реалізовані в контексті майстер-плану, який було запропоновано українською стороною до підписаної декларації.

Реклама:

"Ці проекти будуть вигідні як для української сторони, так і тим потенційним інвесторам, які будуть брати участь в них", - сказав він.

Представник міністерства закордонних справ підкреслив, що реформування української енергетичної сфери - "питання не нове".

"Наше зобов'язання щодо реформування закріплено в Меморандумі про співпрацю в енергетичній сфері році ще 2005 року, а також декларацією від 23 березня. Тому я вважаю, що всі реформи ми проводимо не для того, щоб отримати тактичні вигоди, зокрема у вигляді кредитів, і не для того, щоб комусь сподобатися, а для того, щоб, по-перше, забезпечити національну енергетичну безпеку", - сказав Єлісєєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!